NL
Bel ons
Menu Sluit

Shockwave

Heb je last van hielspoor, kalkafzetting in de schouderpees, ontstekingen aan de schouderpezen of achillespezen, dan is shockwave een zeer aan te raden therapie voor je. Shockwave is een therapie die sinds 1998 gebruikt wordt (oorspronkelijk werd het gebruikt voor het vergruizen van nierstenen) en waar inmiddels veel onderzoek naar gedaan is. De onderzoeken naar het gebruik van Shockwave laten uitstekende resultaten zien en wordt met name toegepast bij hielspoor, pees irritaties en kalkafzettingen in de schouder

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Hoe werkt shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische geluidsgolven die wij met het apparaat voor schokgolven afgeven. De fysiotherapeut brengt deze golven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam van de patiƫnt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merk je al het resultaat van shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de (chronische) pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Indicaties

  • Tennis- of golferselleboog
  • Schouderproblemen met of zonder verkalking
  • Chronische schouderklachten
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf (Infrapattelaire tendopathie)
  • Pijn rondom de enkel
  • Langdurige achillespeesproblemen
  • Hielpijn (hiel spoor)/langdurige pijn onder de voetzool
  • Andere peesontstekingen

Ontmoet je behandelaren

Ilse Brouwers - fysiotherapeut Amstelveen

Ilse Brouwers

Fysiotherapeut 020 641 45 43 Stuur een e-mail
daron buenting fysiotherapeut Amstelveen

Daron Buenting

Fysiotherapeut 020 641 45 43 Stuur een e-mail

Contact
Afspraak maken
Choose language
Dutch Dutch
English English