NL
Bel ons
Menu Sluit
fysiotherapeut-Amstelveen-randwijck

Algemene fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten, gewrichten en organen waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, opstaan, zitten, reiken en bukken zijn meestal vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan op voorschrift van de huisarts, specialist of bedrijfsarts. Vanaf 2006 is fysiotherapie voor iedereen vrij toegankelijk geworden en kun je je ook zonder verwijsbrief aanmelden. De behandelend fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de wensen (jouw hulpvraag) en de lichamelijke situatie en mogelijkheden. Er wordt een individueel behandelplan opgesteld en door middel van oefeningen, trainingen en adviezen word je geleerd beter te bewegen. Aan het einde van de behandeling(en) worden de behaalde resultaten geëvalueerd. Kortom de fysiotherapeut is bij uitstek de specialist in beweging.

Fysiotherapeutische behandeling kan toegepast worden bij verschillende klachten, zoals (chronische)pijn, bewegingsbeperkingen, spierzwakte en verlies aan conditie. Een grote groep patiënten komt met klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld pijn aan de rug, nek, schouder of problemen met of aan de andere gewrichten. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken, operaties of tijdens en na ziekte. Ook kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen ter preventie van klachten aan het bewegingsapparaat.

Binnen de fysiotherapie zijn er veel specialisaties ontwikkeld. Aan de hand van steeds nieuwe inzichten zijn voor bepaalde deelgebieden van de behandeling of voor een bepaalde categorie patiënten behandelmethoden ontwikkeld. De therapeuten bij Randwijck zijn up to date van deze ontwikkelingen.

Bij Fysiotherapie Medisch Centrum Randwijck werken meerdere fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Je wordt altijd behandeld door de therapeut met expertise op het gebied van de klachten die je ervaart.

Ontmoet je behandelaren

Ilse Brouwers - fysiotherapeut Amstelveen

Ilse Brouwers

Fysiotherapeut 020 641 45 43 Stuur een e-mail
daron buenting fysiotherapeut Amstelveen

Daron Buenting

Fysiotherapeut 020 641 45 43 Stuur een e-mail

Contact
Afspraak maken
Choose language
Dutch Dutch
English English